tisdag 10 september 2013

Whop Whop Whoopie Pies { recept }

 
Har ni testat att göra Whoopie Pies nån gång? Om inte, just do it! Ni kommer inte att ångra er, jag lovar.
En Whoopie pie är en ljuvlig, mellanmjuk dubbel kaka med frosting emellan där bara fantasin sätter gränser för smak och dekoration. Whoopies finns i en mängd smaker och utföranden - vanilj, choklad, red velvet och så vidare.

Vem kan motstå såna här söta? Strössel finns i vår webbutik Baka & Dekorera
 
Vi snubblade nyligen över ett recept på en underbart läcker vanilj-Whoopie fylld med strössel utifrån och in, och vem älskar inte strössel - färgglatt, barnsligt sött och perfekt för alla sorters partyn och kalas!
 
~ Baka & Dekorera älskar strössel! ~
 

 
Happy Birthday Party Whoopie!
 
 
 Receptet fann vi hos The Sweet Life, en amerikansk blogg - och Whoopien är ju som mycket annat av det söta i köket även den från Nordamerika.
 
Visst är de söta? Man blir ju glad av att bara titta på dem :)
 
Vi har översatt receptet till svenska måttenheter, med en svensk beskrivning. Om man vill se receptet på engelska finns det här.

Whoopie Pies
ca 18 mini Whoopie pies, beroende på storlek
 
Ingredienser
  • 125 g vetemjöl
  • 3/4 tesked bakpulver
  • 1/4 tesked salt
  • 55 g smör eller margarin, rumstempererat och mjukt
  • 115 g socker
  • 1 ägg
  • 75 ml mjölk
  • 1/2 tesked bikarbonat
  • 1/2 tesked ättika (arbetar tillsammans med bikarbonaten för jäsningen)
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 3 matsked strössel nonpareille

Gör så här
  1. Värm ugnen till ca 190 grader.  Förbered två plåtar med bakplåtspapper.  
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker på medium hastighet, gärna i en mixer typ Kitchen Aid, tills det är fluffigt. Skrapa ner det som eventuellt fastnat på skålens kanter, och vispa i ägget. 
  4. Blanda mjölk, bikarbonat och vinäger i en liten skål. Med mixern på låg hastighet, häll långsamt ner hälften av mjölkblandningen i äggsmeten.
  5. Tillsätt vanilj och hälften av mjölblandningen, i äggsmeten.
  6. Fortsätt mixa i ca 30 sekunder, tillsätt sedan de resterande halvorna av mjölk- och mjölblandningen. Vispa på medium hastighet tills allt har blandats ordentligt, ca 1 minut eller så.
  7. Vänd därefter ner strösslet med en slickepott.
  8. Fyll smet i en spritspåse med rund tyll (det går också bra att bara klippa av själva spetsen på påsen, men det blir absolut snyggast och jämnast med tyll) och spritsa rundlar av smet på de pappersbeklädda plåtarna. Varje rundel ska bestå av ca 2 tsk smet. Lämna ett par, tre cm mellan varje rundel så de får plats att utvidga sig under gräddningen.
  9. Grädda i ca 8 minuter, eller tills de precis börjat att få en lite gyllene färg i botten. Låt svalna.



Fluffy Vanilla Rainbow Frosting

En klassisk Whoopie pie innehåller en frosting med marshmallowfluff och det kan vara lite svårt att få tag på. Därför delar vi med oss av en annan supergod frosting till fyllningen. Den går jättebra att färga och smaksätta.

Confetti Frosting

Ingredienser
  • 60 g smör eller margarin, rumstempererat och mjukt
  • 5 dl florsocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 100 g färskost, t ex Philadelphiaost
  • 2 msk strössel non pareilles
  • valfri färg och smaksättning
För chokladfrosting tillsätt 1-2 msk kakao.


  1. Rör smör/margarin, florsocker, vaniljsocker och ost till en slät smet.
  2. Blanda i eventuell färg och smaksättning.
  3. Rör i strösslet
  4. Bred eller spritsa frosting på hälften av Whoopie pie-kakorna, och pressa ihop dem med den andra hälften. 
  5. Häll ut strössel i en vid skål och rulla dina Whoopie pies så strösslet fastnar i frostingen.
  6. Klart!
Spritsa ut ett lager med härligt strösslig fyllning!

Whoopisarnas storlek jämför med en Oreo - små och naggande goda!

 
Söta små Whoopies med rosa fyllning - we heart it!
 
 
Till dessa Whoopie Pies har man användning för:

 
Happy Baking!
 
önskar Jessica & co
www.BakaDekorera.se
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar